Beleggen met rendement

Wanneer u zoekt naar een rendabele investering kan de aanschaf van een beleggingspand, zoals een kamerverhuurpand, een goede keuze zijn. U heeft direct een solide rendement door de vaste huurinkomsten en u heeft uw geld veilig belegd in stenen.

Wij zijn dagelijks op zoek naar de meest interessante beleggingspanden in Groningen. Daardoor kunnen wij onze klanten de meest geschikte en rendabele objecten aanbieden. Wij begeleiden u bij de aan- of verkoop van het pand en zullen u hierin adviseren. Denk hierbij aan ligging, courantheid, verwachte huuropbrengst, de meest optimale kamerindeling, de verbouwingen en de brandveiligheid van de woning.

Door onze jarenlange ervaring met het verhuren van woonruimte weten wij precies welke huurprijzen mogelijk zijn. Op basis van deze huurprijzen maken we een nauwkeurige rendementsberekening. Met behulp van een goede rendementsberekening kunt u beslissen of u een pand wel of niet wilt aan of vekopen. Mocht u een pand hebben aangekocht dan helpen wij u graag met het zoeken naar een geschikte huurder en het opstellen van de juridisch goed onderbouwde huurovereenkomst. Daarnaast kunnen wij voor u ook het beheer van uw pand(en) verzorgen. Kortom; wij bieden u een totaalpakket.

De voordelen voor u op een rij:

 • Duidelijke rendementsberekening
 • Begeleiding bij de aankoop
 • Marktkennis
 • Exclusief aanbod
 • Professionele begeleiding
 • Wekelijks nieuw aanbod

Het bereiken van de juiste doelgroep is een belangrijke voorwaarde voor een snelle en goede verkoop. Wij leunen niet achterover en wachten tot de koper zich aanmeldt. Door onze vele jaren ervaring hebben wij een groot netwerk opgebouwd in de stad Groningen. Hierdoor zijn onze lijnen kort en beschikken wij over de juiste klanten en informatie. Heeft u een beleggingsobject dat u wilt verkopen? Wij hebben contact met meerdere kleine en grote beleggers die objecten willen kopen. Dat mag in geheel of gedeeltelijk verhuurde staat zijn maar ook leeg. Als u wilt weten of uw pand voor hun interessant kan zijn neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Wilt u ook rendementsvol beleggen? Neem contact met ons ons op voor een afspraak! Naast beleggingen is Massink Vastgoed dé expert in de volgende diensten:

Aanvullende informatie T.B.V. ontrekkingsvergunning/verhuurdersvergunning

Wil je een woning aan drie of meer personen verhuren, dan heb je hiervoor een onttrekkingsvergunning en/of verhuurdersvergunning nodig. Onderstaand is hierover meer informatie te vinden.

Regelgeving omtrent een onttrekkingsvergunning. 
Voor de verhuur van een pand is het van belang dat een bestemmingsplan kamerverhuur in het desbetreffende pand toestaat. Als je van een woning een kamerverhuurpand wilt maken, heb je een vergunning nodig om de woning te onttrekken voor onzelfstandige woonruimte: ook wel een onttrekkingsvergunning voor kamerverhuur genoemd. Vaak moet je in het pand voorzieningen treffen voor de veiligheid en gezondheid van de bewoners. Zo gelden er bijvoorbeeld scherpere eisen voor brandveiligheid en is het verplicht een gebruiksmelding te doen bij de gemeente zodat zij op de hoogte zijn van het aantal inwoners in geval van nood. Daarnaast zal het pand ook worden geïnspecteerd door de brandweer. Door het huidige beleid wat opgesteld is in de woonvisie van de gemeente Groningen geeft de gemeente Groningen op dit moment geen nieuwe onttrekkingsvergunningen meer af. Het is dan ook belangrijk bij de aankoop of verkoop van een beleggingsobject goed te checken of het pand over de benodigde vergunningen beschikt en voor hoeveel personen deze vergunning destijds is afgegeven. Wil je meer weten over de mogelijkheden en of je met terugwerkende kracht nog een onttrekkingsvergunning kunt bemachtigen? Neem dan contact met ons op voor een afspraak!

Regelgeving omtrent een verhuurdersvergunning.
Vanaf 1 januari 2019 hebben verhuurders van kamers en/of appartementen aan studenten een verhuurdersvergunning nodig. Zonder deze vergunning mag een woningeigenaar geen kamers en/of appartementen verhuren aan studenten. Deze vergunning is in het leven geroepen om slecht verhuurder schap tegen te gaan. Veruit de meeste verhuurders doen het goed en houden zich netjes aan de geldende regels. Slechts een beperkte groep verhuurders zorgt voor wanpraktijken, zoals bedreiging, intimidatie, achterstallig onderhoud en het ten onrechte in rekening brengen van bemiddelingskosten. Door deze nieuwe vergunning kan de gemeente Groningen maatregelen treffen tegen slecht verhuurder schap. De gemeente Groningen kan maatregelen treffen doormiddel van het opleggen van een dwangsom, het toepassen van bestuursdwang of zelfs doormiddel van het intrekken van de verhuurdersvergunning.
 
Onderstaand zijn enkele voorbeelden te vinden van wat de gemeente ziet als “slecht verhuurder schap”.

 • Verhuurders die vaak of herhaaldelijk een te hoge huurprijs vragen
 • De gang naar de huurcommissie bemoeilijken of onmogelijk maken
 • Het niet opvolgen van de uitspraken van de huurcommissie
 • Huurders intimideren, bedreigen, discrimineren en/of hun privacy schenden;
 • Onterechte bemiddelingskosten in rekening brengen;
 • Uitsluiting van de huurders middels zwarte lijsten.

Wanneer moet een verhuurdersvergunning worden aangevraagd.
 Bij de verhuur van kamers:

 • U verhuurt kamers zonder onttrekkingsvergunning en in het gebouw of woonboot bevinden zich minder dan 3 wooneenheden. In dit geval heeft u geen verhuurdersvergunning nodig.
 • U verhuurt kamers zonder onttrekkingsvergunning en in het gebouw of woonboot bevinden zich meer dan 3 wooneenheden. In dit geval heeft u wel een verhuurdersvergunning nodig.
 • U verhuurt kamers met een onttrekkingsvergunning. In dit geval hoeft u niets te doen. Door de geldende onttrekkingsvergunning zult u automatisch een verhuurdersvergunning krijgen op grond van de nieuwe regelgeving.

Bij de verhuur van appartementen:

 • U verhuurt appartementen aan studenten en in het gebouw of woonboot bevinden zich minder dan 3 wooneenheden. In dit geval heeft u geen verhuurdersvergunning nodig.
 • U verhuurt appartementen aan studenten en in het gebouw of woonboot bevinden zich meer dan 3 wooneenheden. In dit geval heeft u wel een verhuurdersvergunning nodig.
 • U verhuurt appartementen aan NIET-studenten. In dit geval heeft u geen verhuurdersvergunning nodig.