Aankoop

Als u op zoek bent naar een koopwoning, dan zijn er voldoende online mogelijkheden om huizen te zoeken en om bezichtigingen aan te vragen. Maar wat doet u als u een woning vindt die voldoet aan uw wensen en eisen?

Als je het ‘juiste gevoel’ krijgt bij het bekijken van ‘dé droomwoning’ dan is het heel menselijk om veel elementen rooskleuriger te zien dan ze in werkelijkheid zijn. Realiseer je dat de verkopend makelaar van het huis maar één belang heeft en dat is een optimaal resultaat behalen voor zijn klant. Neem je eigen aankoopmakelaar mee om je goed te laten adviseren. Zo ben je zeker van een realistische kijk op de situatie en krijg je onafhankelijk advies.

Full-service aankoopmakelaar

Massink Vastgoed adviseert u bij aankoop van uw nieuwe woning. Indien u bij ons een zoekopdracht plaatst, begeleiden wij u van A tot Z, full-service dus! Onze dienstverlening bestaat o.a. uit:

 • het inventariseren van uw woonwensen;
 • het geven van een realistisch woonadvies gebaseerd op de huidige woningmarkt;
 • het zoeken naar een geschikte woning;
 • de begeleiding van de bezichtigingen;
 • onderzoek en advisering over: de bouwkundige staat, de onderhoudsconditie, de prijsstelling en de reële aankoopwaarde, de ligging;
 • onderzoek en advisering over de omgevingsfactoren zoals het bestemmingsplan en de milieu-/bodemgesteldheid;
 • onderzoek en advisering over de juridische en financiële aspecten van het object;
 • het bespreken en uitvoeren van een onderhandelingsstrategie;
 • de controle op de koopakte en alle bijbehorende van belang zijnde documenten;
 • het uitvoeren van een inspectie voorafgaand aan de overdracht;
 • het transport van de woning bij de notaris;
 • nazorg als u nog hulp of advies nodig heeft.

Ruime bezichtigingsmogelijkheden

Massink Vastgoed biedt ruime mogelijkheden met betrekking tot het bezichtigen van woningen of het voeren van een aankoopgesprek. Dit kan van 09:00 tot 18:00 uur. In het belang van een voorspoedige verkoop van een woning kunnen wij desgewenst afspraken maken in de avonduren, of op zaterdag. Wij nemen hiervoor de tijd en stellen ons flexibel op!

Duidelijke communicatie

Wij vinden een frequente en transparante communicatie tijdens een zoek- en aankooptraject essentieel. Wij houden u via de mail op de hoogte van nieuw aanbod in Groningen wat aan uw eisen voldoet.

Onze dienstverlening eindigt overigens niet op het moment van het tekenen van de koopakte, maar loopt door tot en met de inspectie en het transport van de woning. Mochten er na afloop toch nog vragen rijzen of onduidelijkheden zijn dan kan je uiteraard nog steeds bij ons terecht.

Wat kan Massink Vastgoed voor u betekenen?

Wilt u meer weten, of een afspraak maken met één van onze makelaars? Neem dan contact met ons op, of bel tijdens kantooruren met 050-211 04 62.

Verkoop

Een goede verkoopstrategie zorgt ervoor dat uw woning zo snel mogelijk wordt verkocht tegen de beste voorwaarden. Massink Vastgoed heeft een jarenlange ervaring opgebouwd met het verkopen van woningen voor zowel particulieren, institutionele beleggers als bedrijven. Geen verkoop is hetzelfde, ieder huis heeft zijn eigen doelgroep met specifieke kenmerken. Daarom kunnen wij u als geen ander adviseren over de beste verkoopstrategie en een reële verkoopprijs. Als we dit samen hebben bepaald, gaan wij voor u aan de slag en verzorgen het complete verkoopproces.

- Gratis waardebepaling
- Snelle verkooptijden
- Beste onderhandelingsresultaat
- Goede service

Effectieve promotie van je woning

Bij de verkoop van woningen draait het óók om de presentatie. Wij besteden hier veel aandacht aan. Voor het verkoopklaar maken van een woning zijn voorbereidingen nodig om uw woning optimaal te presenteren aan potentiële kopers, hierbij kunnen wij u adviseren en begeleiden. Wij werken samen met een professionele stylist en fotograaf. Vervolgens zorgen we voor een professionele en uitgebreide verkoopbrochure en een uitgebreide advertentie van uw woning op o.a. www.funda.nl, op onze eigen website www.massinkvastgoed.nl en overige gerelateerde websites. Tevens verzorgen we de vervaardiging van plattegronden van de woning, een etalagepresentatie, flyers en te koop borden. Daarnaast maken wij waar mogelijk gebruik van e-mailmarketing en sociale media om uw woning extra te promoten. Kortom, we grijpen alles aan voor een snelle verkoop van uw woning.

Indien gewenst kunnen wij uw woning ook via online advertenties meer zichtbaarheid geven. Dankzij onze strategische online aanpak komen onze woning direct onder de aandacht bij een grote groep relevante, potentiële kopers.

Ruime bezichtigingsmogelijkheden

Massink Vastgoed biedt ruime mogelijkheden aan met betrekking tot het bezichtigen van woningen, of het voeren van een verkoopgesprek. Dit kan van 09:00 tot 18:00 uur. In het belang van een voorspoedige verkoop van een woning kunnen wij desgewenst afspraken maken in de avonduren, of op zaterdag. Wij nemen hiervoor de tijd en stellen ons flexibel op!

Duidelijke communicatie

Een frequente en transparante communicatie tijdens het verkooptraject is essentieel. Regelmatig evalueren wij met u de verkoop en stellen – indien nodig – de verkoopstrategie bij.

Onze dienstverlening eindigt niet op het moment van het tekenen van de koopakte, maar loopt door tot en met de inspectie en het transport van de woning. Mochten er na afloop toch nog vragen rijzen of onduidelijkheden zijn dan kunt u uiteraard nog steeds bij ons terecht.

Wat kan Massink Vastgoed voor u betekenen?

Wilt u meer weten, of een afspraak maken met één van onze verkoop makelaars? Wij komen graag langs voor een gratis waardebepaling en inventariseren dan gelijk hoe wij u woning snel en tegen de beste condities kunnen verkopen. Vul hiernaast uw gegevens in, of bel ons tijdens kantooruren.

Belegging

Wanneer u zoekt naar een rendabele investering kan de aanschaf van een beleggingspand, zoals een kamerverhuurpand, een goede keuze zijn. U heeft direct een solide rendement door de vaste huurinkomsten en u heeft uw geld veilig belegd in stenen.

Wij zijn dagelijks op zoek naar de meest interessante beleggingspanden in Groningen. Daardoor kunnen wij onze klanten de meest geschikte en rendabele objecten aanbieden. Wij begeleiden u bij de aan- of verkoop van het pand en zullen u hierin adviseren. Denk hierbij aan ligging, courantheid, verwachte huuropbrengst, de meest optimale kamerindeling, de verbouwingen en de brandveiligheid van de woning.

Door onze jarenlange ervaring met het verhuren van woonruimte weten wij precies welke huurprijzen mogelijk zijn. Op basis van deze huurprijzen maken we een nauwkeurige rendementsberekening. Met behulp van een goede rendementsberekening kunt u beslissen of u een pand wel of niet wilt aan of vekopen. Mocht u een pand hebben aangekocht dan helpen wij u graag met het zoeken naar een geschikte huurder en het opstellen van de juridisch goed onderbouwde huurovereenkomst. Daarnaast kunnen wij voor u ook het beheer van uw pand(en) verzorgen. Kortom; wij bieden u een totaalpakket.

De voordelen voor u op een rij:

 • Duidelijke rendementsberekening
 • Begeleiding bij de aankoop
 • Marktkennis
 • Exclusief aanbod
 • Professionele begeleiding
 • Wekelijks nieuw aanbod

Het bereiken van de juiste doelgroep is een belangrijke voorwaarde voor een snelle en goede verkoop. Wij leunen niet achterover en wachten tot de koper zich aanmeldt. Door onze vele jaren ervaring hebben wij een groot netwerk opgebouwd in de stad Groningen. Hierdoor zijn onze lijnen kort en beschikken wij over de juiste klanten en informatie. Heeft u een beleggingsobject dat u wilt verkopen? Wij hebben contact met meerdere kleine en grote beleggers die objecten willen kopen. Dat mag in geheel of gedeeltelijk verhuurde staat zijn maar ook leeg. Als u wilt weten of uw pand voor hun interessant kan zijn neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Wilt u ook rendementsvol beleggen? Neem contact met ons ons op voor een afspraak!

Aanvullende informatie T.B.V. ontrekkingsvergunning/verhuurdersvergunning

Wil je een woning aan drie of meer personen verhuren, dan heb je hiervoor een onttrekkingsvergunning en/of verhuurdersvergunning nodig. Onderstaand is hierover meer informatie te vinden.

Regelgeving omtrent een onttrekkingsvergunning. 
Voor de verhuur van een pand is het van belang dat een bestemmingsplan kamerverhuur in het desbetreffende pand toestaat. Als je van een woning een kamerverhuurpand wilt maken, heb je een vergunning nodig om de woning te onttrekken voor onzelfstandige woonruimte: ook wel een onttrekkingsvergunning voor kamerverhuur genoemd. Vaak moet je in het pand voorzieningen treffen voor de veiligheid en gezondheid van de bewoners. Zo gelden er bijvoorbeeld scherpere eisen voor brandveiligheid en is het verplicht een gebruiksmelding te doen bij de gemeente zodat zij op de hoogte zijn van het aantal inwoners in geval van nood. Daarnaast zal het pand ook worden geïnspecteerd door de brandweer. Door het huidige beleid wat opgesteld is in de woonvisie van de gemeente Groningen geeft de gemeente Groningen op dit moment geen nieuwe onttrekkingsvergunningen meer af. Het is dan ook belangrijk bij de aankoop of verkoop van een beleggingsobject goed te checken of het pand over de benodigde vergunningen beschikt en voor hoeveel personen deze vergunning destijds is afgegeven. Wil je meer weten over de mogelijkheden en of je met terugwerkende kracht nog een onttrekkingsvergunning kunt bemachtigen? Neem dan contact met ons op voor een afspraak!

Regelgeving omtrent een verhuurdersvergunning.
Vanaf 1 januari 2019 hebben verhuurders van kamers en/of appartementen aan studenten een verhuurdersvergunning nodig. Zonder deze vergunning mag een woningeigenaar geen kamers en/of appartementen verhuren aan studenten. Deze vergunning is in het leven geroepen om slecht verhuurder schap tegen te gaan. Veruit de meeste verhuurders doen het goed en houden zich netjes aan de geldende regels. Slechts een beperkte groep verhuurders zorgt voor wanpraktijken, zoals bedreiging, intimidatie, achterstallig onderhoud en het ten onrechte in rekening brengen van bemiddelingskosten. Door deze nieuwe vergunning kan de gemeente Groningen maatregelen treffen tegen slecht verhuurder schap. De gemeente Groningen kan maatregelen treffen doormiddel van het opleggen van een dwangsom, het toepassen van bestuursdwang of zelfs doormiddel van het intrekken van de verhuurdersvergunning.
 
Onderstaand zijn enkele voorbeelden te vinden van wat de gemeente ziet als “slecht verhuurder schap”.

 • Verhuurders die vaak of herhaaldelijk een te hoge huurprijs vragen
 • De gang naar de huurcommissie bemoeilijken of onmogelijk maken
 • Het niet opvolgen van de uitspraken van de huurcommissie
 • Huurders intimideren, bedreigen, discrimineren en/of hun privacy schenden;
 • Onterechte bemiddelingskosten in rekening brengen;
 • Uitsluiting van de huurders middels zwarte lijsten.

Wanneer moet een verhuurdersvergunning worden aangevraagd.
 Bij de verhuur van kamers:

 • U verhuurt kamers zonder onttrekkingsvergunning en in het gebouw of woonboot bevinden zich minder dan 3 wooneenheden. In dit geval heeft u geen verhuurdersvergunning nodig.
 • U verhuurt kamers zonder onttrekkingsvergunning en in het gebouw of woonboot bevinden zich meer dan 3 wooneenheden. In dit geval heeft u wel een verhuurdersvergunning nodig.
 • U verhuurt kamers met een onttrekkingsvergunning. In dit geval hoeft u niets te doen. Door de geldende onttrekkingsvergunning zult u automatisch een verhuurdersvergunning krijgen op grond van de nieuwe regelgeving.

Bij de verhuur van appartementen:

 • U verhuurt appartementen aan studenten en in het gebouw of woonboot bevinden zich minder dan 3 wooneenheden. In dit geval heeft u geen verhuurdersvergunning nodig.
 • U verhuurt appartementen aan studenten en in het gebouw of woonboot bevinden zich meer dan 3 wooneenheden. In dit geval heeft u wel een verhuurdersvergunning nodig.
 • U verhuurt appartementen aan NIET-studenten. In dit geval heeft u geen verhuurdersvergunning nodig.

Stille verkoop

Bij de verkoop van je woning kan je er ook voor kiezen om je woning via de stille verkoop te verkopen. Dit doe je als je de woning niet direct onder de aandacht wilt brengen van het grote publiek. Zo kies je zelf op welke websites je zichtbaar bent en plaats je geen te koop bord in de tuin. Hierdoor zorg je ervoor dat niet iedereen zomaar jouw huis kan bekijken of bezichtigen en houdt je ongewenste pottenkijkers buiten de deur.
 
Tijdens het stille verkoop proces gaan wij als makelaar vertrouwelijk om met jouw informatie. Je kunt dus rekenen op een discrete en geruisloze verkoop. Natuurlijk is niet elke woning geschikt voor deze manier van verkoop, neem dan ook gerust contact op voor het maken van een persoonlijke afspraak om te bespreken of jouw woning hiervoor in aanmerking komt.

Ben je nou juist opzoek naar een woning in de stille verkoop, neem dan contact met ons op om ons actuele aanbod te bespreken en te kijken of jouw droomwoning hier tussen zit.
 

Verhuur

Huur en verhuur van woonruimte is een apart vak! Om u heen ziet u vaak aan- en verkoopmakelaars de huur en verhuur er even bij doen: wij hebben hier specialisten voor. De huur en verhuur van woonruimte is onder gebracht in ons zusterbedrijf: K&P Makelaars BV. Ook K&P Makelaars BV is gevestigd aan de Westersingel 4 in Groningen.Voordeel voor u is dat aan/verkoop en huur/verhuur op 1 locatie is gevestigd.

De aan- en verkoop wordt verzorgd door ons en het vinden van de juiste huurder en eventueel het beheer door K&P Makelaars BV.

T : 050 – 850 77 39
E : info@kpmakelaars.nl
W: www.kpmakelaars.nl