Aankoopmakelaar Groningen

Om ervoor te zorgen dat de aankoop van een huis goed verloopt, is het altijd verstandig om gebruik te maken van een aankoopmakelaar. Groningen heeft een prachtig aanbod aan woningen, alleen het kopen ervan kan een zeer stressvol proces zijn. Als u op zoek bent naar een koopwoning, dan zijn er voldoende online mogelijkheden om huizen te zoeken en om bezichtigingen aan te vragen. Maar wat doet u als u een woning vindt die voldoet aan uw wensen en eisen?

Wanneer u een goed gevoel krijgt bij het bekijken van uw droomwoning, dan is het heel menselijk om alles wat rooskleuriger te zien. Het is belangrijk om er altijd rekening mee te houden dat de verkopend makelaar van het huis maar één belang heeft, een optimaal resultaat behalen voor zijn klant. Om een realistische kijk op de situatie en een onafhankelijk advies te krijgen neemt u een aankoopmakelaar in Groningen mee. 
Neem contact op

Full-service aankoopmakelaar in Groningen

Massink Vastgoed is voor u de perfecte aankoopmakelaar in Groningen. Wij adviseren u bij aankoop van uw nieuwe woning. Indien u bij ons een zoekopdracht plaatst, begeleiden wij u van A tot Z, full-service dus! 
 • het inventariseren van uw woonwensen;
 • het geven van een realistisch woonadvies gebaseerd op de huidige woningmarkt;
 • het zoeken naar een geschikte woning;
 • de begeleiding van de bezichtigingen;
 • onderzoek en advisering over: de bouwkundige staat, de onderhoudsconditie, de prijsstelling en de reële aankoopwaarde, de ligging;
 • onderzoek en advisering over de omgevingsfactoren zoals het bestemmingsplan en de milieu-/bodemgesteldheid;
 • onderzoek en advisering over de juridische en financiële aspecten van het object;
 • het uitvoeren van een inspectie voorafgaand aan de overdracht;
 • het transport van de woning bij de notaris;
Verder bestaat onze dienstverlening onder andere uit het bespreken en uitvoeren van een onderhandelingsstrategie. Zo staat u er niet alleen voor wanneer u in gesprek gaat met de verkoopmakelaar. Ook controleren wij de koopakte en alle bijbehorende van belang zijnde documenten. Mocht u na de aankoop nog nazorg, hulp of advies nodig hebben, dan zijn wij er altijd voor u!

 Massink Vastgoed | Aankoopmakelaar Groningen   Massink Vastgoed | Aankoopmakelaar Groningen 

De voordelen van Massink Vastgoed als aankoopmakelaar

Als u Massink Vastgoed inhuurt als aankoopmakelaar in Groningen, bent u verzekerd van een partij die gaat voor 100% transparantie en 100% klanttevredenheid. Wij doen er alles aan om onze klanten tevreden door het gehele aankoopproces van hun nieuwe woning te helpen!

Ruime bezichtigingsmogelijkheden


Bij Massink bieden we ruime mogelijkheden met betrekking tot het bezichtigen van woningen of het voeren van een aankoopgesprek in Groningen. Dit kan van 09:00 tot 18:00 uur. In het belang van een voorspoedige verkoop van een woning kunnen wij desgewenst afspraken maken in de avonduren, of op zaterdag. Wij nemen hiervoor de tijd en stellen ons flexibel op! Neem contact met ons op om een afspraak te maken!


Kunt u een huis kopen zonder aankoopmakelaar?


U kunt ervoor kiezen om een huis te kopen in Groningen zonder aankoopmakelaar. Echter, hou er rekening mee dat er heel veel komt kijken bij het kopen van een huis. Door gebruik te maken van een aankoopmakelaar, wordt u volledig ontzorgd en maakt u altijd de juiste keuzes tijdens het aankoopproces. 

Massink Vastgoed | Aankoopmakelaar Groningen   Massink Vastgoed | Aankoopmakelaar Groningen


Duidelijke communicatie met een aankoopmakelaar in Groningen

Wij vinden frequente en transparante communicatie essentieel tijdens een zoek- en aankooptraject. Wanneer er een woning beschikbaar komt in Groningen die aan uw wensen voldoet, neemt de aankoopmakelaar contact met u op via de mail. Zo bent u altijd snel op de hoogte van nieuwe woningen en vergroot u de kans op een succesvolle zoektocht. 

Onze dienstverlening eindigt overigens niet op het moment van het tekenen van de koopakte, maar loopt door tot en met de inspectie en het transport van de woning. Mochten er na afloop toch nog vragen rijzen of onduidelijkheden zijn dan kan je uiteraard nog steeds bij ons terecht. Naast aankoopmakelaar zijn wij ook in te schakelen voor:

Wat kan een aankoopmakelaar in Groningen voor u betekenen?

Wilt u meer weten, of een afspraak maken met een van onze aankoopmakelaars in Groningen? Neem dan contact met ons op, of bel tijdens kantooruren met 050-211 04 62.

Verkoopmakelaar Groningen

Wilt u uw huis verkopen, dan bent u waarschijnlijk op zoek naar een verkoopmakelaar. Groningen is als stad zeer in trek bij kopers, maar de verkoop zelf kan toch een zeer ingewikkeld proces zijn. Daarom kan het fijn zijn om hierin te worden bijgestaan door een ervaren makelaar die exact weet wat er bij de verkoop van een woning van belang is.
Massink Vastgoed is uw betrouwbare partner in vastgoedtransacties en staat klaar om u te ondersteunen. Met onze full-service aanpak ontzorgen wij u volledig en maken we een vlotte én winstgevende verkoop van uw woning waar. Wij zijn dé gerenommeerde verkoopmakelaar van Groningen.

Full-service verkoopmakelaar in Groningen

Als verkoopmakelaar in Groningen begrijpen we bij Massink Vastgoed als geen ander dat het verkopen van een huis een complex proces is waar veel bij komt kijken. Daarom nemen wij u alle zorgen uit handen met ons uitgebreide pakket aan diensten, met als doel om het verkoopproces soepel te laten verlopen. Onze full-service aanpak omvat onder andere:

 • Het beoordelen van en adviseren over de verkoopwaarde van uw woning;
 • Het creëren van aantrekkelijke en professionele verkoopmaterialen, waaronder foto’s en beschrijven;
 • Het opstellen van een effectieve marketingstrategie om uw woning onder de aandacht te brengen;
 • Het organiseren en begeleiden van bezichtigingen, indien gewenst zowel tijdens kantooruren als in de avonduren of op zaterdag, om zoveel mogelijk geïnteresseerde kopers te bereiken;
 • Het voeren van onderhandelingen met kopers om de beste deal voor u te realiseren;
 • Het beoordelen en controleren van de verkoopovereenkomst en alle relevante documenten om uw belangen te beschermen.

Kortom, wij staan u bij in elk aspect van de verkoop, vanaf het moment dat u besluit uw huis te verkopen tot de overdracht ervan. Dat maakt ons daadwerkelijk de full-service verkoopmakelaar van Groningen.
   

Niet enkel voor de verkoop

Massink Vastgoed is niet enkel in te schakelen voor de standaardverkoop van uw woning, maar ook voor een verscheidenheid aan andere diensten. Zo kunt u bij ons terecht voor:

Wat Massink Vastgoed u als verkoopmakelaar te bieden heeft

Bij Massink Vastgoed geloven we in maatwerk en transparantie. We passen onze dienstverlening aan op uw specifieke behoeften en zorgen voor duidelijke communicatie gedurende het gehele verkoopproces. Onze toewijding aan klanttevredenheid en transparantie zorgt ervoor dat u met een gerust hart uw huis kunt verkopen met onze professionele begeleiding.

Flexibele bezichtigingstijden

Wij begrijpen dat het plannen van bezichtigingen soms lastig kan zijn. Daarom bieden wij flexibele bezichtigingstijden, zodat potentiële kopers uw woning kunnen bekijken op tijdstippen die voor hen het beste uitkomen. Of het nu overdag is of in de avonduren, wij zijn bereid om de tijd te nemen om uw woning te presenteren aan geïnteresseerde kopers. Dit vergroot de kans op een succesvolle verkoop aanzienlijk.

Is een huis verkopen zonder verkoopmakelaar mogelijk?

Het is zeker mogelijk om uw huis in Groningen zonder een verkoopmakelaar te verkopen. Echter, het is belangrijk om te beseffen dat het verkopen van een woning een gecompliceerd proces is dat veel aandacht vereist voor details en juridische aspecten.

Een ervaren verkoopmakelaar kan u helpen om valkuilen te vermijden, de beste prijs voor uw woning te onderhandelen en de overdracht soepel te laten verlopen. Als u waarde hecht aan een probleemloze verkoop en gemoedsrust, is samenwerken met een verkoopmakelaar een verstandige keuze.

    

Massink Vastgoed: uw verkoopmakelaar in Groningen!

Wilt u een vastgoedmakelaar inschakelen om uw woning in Groningen met vertrouwen en succes te verkopen? Massink Vastgoed staat voor u klaar met deskundig advies, toegewijde ondersteuning en transparante communicatie gedurende het hele verkoopproces. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken of voor meer informatie. U kunt ons telefonisch bereiken tijdens kantooruren op 050-211 04 62.
Vertrouw op ons als uw partner voor een probleemloze en winstgevende woningverkoop in Groningen. Massink Vastgoed is uw verkoopmakelaar in Groningen.
 

Beleggen met rendement

Wanneer u zoekt naar een rendabele investering kan de aanschaf van een beleggingspand, zoals een kamerverhuurpand, een goede keuze zijn. U heeft direct een solide rendement door de vaste huurinkomsten en u heeft uw geld veilig belegd in stenen.

Wij zijn dagelijks op zoek naar de meest interessante beleggingspanden in Groningen. Daardoor kunnen wij onze klanten de meest geschikte en rendabele objecten aanbieden. Wij begeleiden u bij de aan- of verkoop van het pand en zullen u hierin adviseren. Denk hierbij aan ligging, courantheid, verwachte huuropbrengst, de meest optimale kamerindeling, de verbouwingen en de brandveiligheid van de woning.

Door onze jarenlange ervaring met het verhuren van woonruimte weten wij precies welke huurprijzen mogelijk zijn. Op basis van deze huurprijzen maken we een nauwkeurige rendementsberekening. Met behulp van een goede rendementsberekening kunt u beslissen of u een pand wel of niet wilt aan of vekopen. Mocht u een pand hebben aangekocht dan helpen wij u graag met het zoeken naar een geschikte huurder en het opstellen van de juridisch goed onderbouwde huurovereenkomst. Daarnaast kunnen wij voor u ook het beheer van uw pand(en) verzorgen. Kortom; wij bieden u een totaalpakket.

De voordelen voor u op een rij:

 • Duidelijke rendementsberekening
 • Begeleiding bij de aankoop
 • Marktkennis
 • Exclusief aanbod
 • Professionele begeleiding
 • Wekelijks nieuw aanbod

Het bereiken van de juiste doelgroep is een belangrijke voorwaarde voor een snelle en goede verkoop. Wij leunen niet achterover en wachten tot de koper zich aanmeldt. Door onze vele jaren ervaring hebben wij een groot netwerk opgebouwd in de stad Groningen. Hierdoor zijn onze lijnen kort en beschikken wij over de juiste klanten en informatie. Heeft u een beleggingsobject dat u wilt verkopen? Wij hebben contact met meerdere kleine en grote beleggers die objecten willen kopen. Dat mag in geheel of gedeeltelijk verhuurde staat zijn maar ook leeg. Als u wilt weten of uw pand voor hun interessant kan zijn neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Wilt u ook rendementsvol beleggen? Neem contact met ons ons op voor een afspraak! Naast beleggingen is Massink Vastgoed dé expert in de volgende diensten:

Aanvullende informatie T.B.V. ontrekkingsvergunning/verhuurdersvergunning

Wil je een woning aan drie of meer personen verhuren, dan heb je hiervoor een onttrekkingsvergunning en/of verhuurdersvergunning nodig. Onderstaand is hierover meer informatie te vinden.

Regelgeving omtrent een onttrekkingsvergunning. 
Voor de verhuur van een pand is het van belang dat een bestemmingsplan kamerverhuur in het desbetreffende pand toestaat. Als je van een woning een kamerverhuurpand wilt maken, heb je een vergunning nodig om de woning te onttrekken voor onzelfstandige woonruimte: ook wel een onttrekkingsvergunning voor kamerverhuur genoemd. Vaak moet je in het pand voorzieningen treffen voor de veiligheid en gezondheid van de bewoners. Zo gelden er bijvoorbeeld scherpere eisen voor brandveiligheid en is het verplicht een gebruiksmelding te doen bij de gemeente zodat zij op de hoogte zijn van het aantal inwoners in geval van nood. Daarnaast zal het pand ook worden geïnspecteerd door de brandweer. Door het huidige beleid wat opgesteld is in de woonvisie van de gemeente Groningen geeft de gemeente Groningen op dit moment geen nieuwe onttrekkingsvergunningen meer af. Het is dan ook belangrijk bij de aankoop of verkoop van een beleggingsobject goed te checken of het pand over de benodigde vergunningen beschikt en voor hoeveel personen deze vergunning destijds is afgegeven. Wil je meer weten over de mogelijkheden en of je met terugwerkende kracht nog een onttrekkingsvergunning kunt bemachtigen? Neem dan contact met ons op voor een afspraak!

Regelgeving omtrent een verhuurdersvergunning.
Vanaf 1 januari 2019 hebben verhuurders van kamers en/of appartementen aan studenten een verhuurdersvergunning nodig. Zonder deze vergunning mag een woningeigenaar geen kamers en/of appartementen verhuren aan studenten. Deze vergunning is in het leven geroepen om slecht verhuurder schap tegen te gaan. Veruit de meeste verhuurders doen het goed en houden zich netjes aan de geldende regels. Slechts een beperkte groep verhuurders zorgt voor wanpraktijken, zoals bedreiging, intimidatie, achterstallig onderhoud en het ten onrechte in rekening brengen van bemiddelingskosten. Door deze nieuwe vergunning kan de gemeente Groningen maatregelen treffen tegen slecht verhuurder schap. De gemeente Groningen kan maatregelen treffen doormiddel van het opleggen van een dwangsom, het toepassen van bestuursdwang of zelfs doormiddel van het intrekken van de verhuurdersvergunning.
 
Onderstaand zijn enkele voorbeelden te vinden van wat de gemeente ziet als “slecht verhuurder schap”.

 • Verhuurders die vaak of herhaaldelijk een te hoge huurprijs vragen
 • De gang naar de huurcommissie bemoeilijken of onmogelijk maken
 • Het niet opvolgen van de uitspraken van de huurcommissie
 • Huurders intimideren, bedreigen, discrimineren en/of hun privacy schenden;
 • Onterechte bemiddelingskosten in rekening brengen;
 • Uitsluiting van de huurders middels zwarte lijsten.

Wanneer moet een verhuurdersvergunning worden aangevraagd.
 Bij de verhuur van kamers:

 • U verhuurt kamers zonder onttrekkingsvergunning en in het gebouw of woonboot bevinden zich minder dan 3 wooneenheden. In dit geval heeft u geen verhuurdersvergunning nodig.
 • U verhuurt kamers zonder onttrekkingsvergunning en in het gebouw of woonboot bevinden zich meer dan 3 wooneenheden. In dit geval heeft u wel een verhuurdersvergunning nodig.
 • U verhuurt kamers met een onttrekkingsvergunning. In dit geval hoeft u niets te doen. Door de geldende onttrekkingsvergunning zult u automatisch een verhuurdersvergunning krijgen op grond van de nieuwe regelgeving.

Bij de verhuur van appartementen:

 • U verhuurt appartementen aan studenten en in het gebouw of woonboot bevinden zich minder dan 3 wooneenheden. In dit geval heeft u geen verhuurdersvergunning nodig.
 • U verhuurt appartementen aan studenten en in het gebouw of woonboot bevinden zich meer dan 3 wooneenheden. In dit geval heeft u wel een verhuurdersvergunning nodig.
 • U verhuurt appartementen aan NIET-studenten. In dit geval heeft u geen verhuurdersvergunning nodig.

Stille verkoop

Bij de verkoop van je woning kan je er ook voor kiezen om je woning via de stille verkoop te verkopen. Dit doe je als je de woning niet direct onder de aandacht wilt brengen van het grote publiek. Zo kies je zelf op welke websites je zichtbaar bent en plaats je geen te koop bord in de tuin. Hierdoor zorg je ervoor dat niet iedereen zomaar jouw huis kan bekijken of bezichtigen en houdt je ongewenste pottenkijkers buiten de deur.
 
Tijdens het stille verkoop proces gaan wij als makelaar vertrouwelijk om met jouw informatie. Je kunt dus rekenen op een discrete en geruisloze verkoop. Natuurlijk is niet elke woning geschikt voor deze manier van verkoop, neem dan ook gerust contact op voor het maken van een persoonlijke afspraak om te bespreken of jouw woning hiervoor in aanmerking komt.

Naast stille verkoop, bent u bij ons aan het juiste adres voor de volgende diensten:
Ben je nou juist opzoek naar een woning in de stille verkoop, neem dan contact met ons op om ons actuele aanbod te bespreken en te kijken of jouw droomwoning hier tussen zit.
 

Verhuur

Huur en verhuur van woonruimte is een apart vak! Om u heen ziet u vaak aan- en verkoopmakelaars de huur en verhuur er even bij doen: wij hebben hier specialisten voor. De huur en verhuur van woonruimte is onder gebracht in ons zusterbedrijf: K&P Makelaars BV. Ook K&P Makelaars BV is gevestigd aan de Westersingel 4 in Groningen.Voordeel voor u is dat aan/verkoop en huur/verhuur op 1 locatie is gevestigd.

Naast huur en verhuur, bieden wij de volgende diensten aan:

De aan- en verkoop wordt verzorgd door ons en het vinden van de juiste huurder en eventueel het beheer door K&P Makelaars BV.

T : 050 – 850 77 39
E : info@kpmakelaars.nl
W: www.kpmakelaars.nl